NIEUWS

De Tijger Ontwaakt

Over 'De tijger ontwaakt' van Peter A. Levine

Boek cover van de tijd ontwaakt met tijger in de sneeuw. Het boek gaat over traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie.

Vaak liggen traumatische ervaringen aan de grondslag van een verslaving- en /of doseringsprobleem of kan het ervoor zorgen dat de verslaving in een stroomversnelling komt. Als we spreken over traumatische gebeurtenissen, bedoelen we meer dan enkel de voor de hand liggende trauma’s zoals zwaar gepest geweest zijn, fysiek en / of seksuele mishandeling, maar ook de minder voor de hand liggende gebeurtenissen, die toch een grote impact hebben gehad op ons als persoon, zoals bepaalde verlieservaringen  (relatiebreuk, verhuis, verlies van werk, …), ziekte, bepaalde negatieve dynamieken in het gezin, op school, op het werk,.. Al deze gebeurtenissen zijn ervaringen, die ons vormen als persoon. Soms worden we er sterker door, maar soms zetten ze zich ook vast in ons lichaam en komen we in een soort ‘freeze reactie’ terecht. De behandeling richt er zich dan op om terug uit die ‘freeze reactie’ te geraken. Gesprekstherapie kan daarbij helpen, maar ook brainspotting is een effectieve methode gebleken om deze gebeurtenissen op een goede en nog diepgaandere manier te verwerken, waardoor men gemakkelijker zijn / haar verslaving kan loslaten.

Lees meer over de brainspotting methode op onze website of maak kennis met onze brainspotting therapeut Dennis Geelen, via een eerste verkennende gesprek.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!