PARTNERHULP BIJ SEKSVERSLAAFDEN

Wij bieden specifieke hulp aan partners van seksverslaafden. Wil je meer weten over ons hulpaanbod?

PRAAT EROVER

Heb je de indruk dat je partner een seksverslaving heeft, dan is het belangrijk om met iemand hierover te praten. Blijf er niet alleen mee zitten.

Wanneer je ontdekt dat je een relatie hebt met iemand die met een seksverslaving kampt, is dit voor de meesten een traumatische ervaring. Het heeft een grote impact en gaat gepaard met ongeloof, woede en pijn. De meest destructieve elementen van die pijn zijn: verraad, seksuele ontrouw, bedrog en schaamte. En hoe ga je vervolgens om met de onzekerheid? Waarom seksverslaving zo verwoestend is en waarin het verschilt van andere verslavingen?

Veel vragen, voorkomende gevoelens en gedachten: Hoe heb ik dit niet kunnen weten? Hoe ver gaat dit, wat weten de anderen, wat weet ik nog niet? Als ik maar meer aandacht aan hem/haar had geschonken, mij aantrekkelijker had gemaakt, meer gepraat had,…

Als partner van een seksverslaafde is de ontdekking van deze verslaving en het verraad vaak erg ingrijpend. Wij kunnen je bijstaan en je helpen weer je weg te vinden in het verdriet en de chaos.

Prostituee doet gordijnen open na sex met seksverslaafde.

ONS HULPAANBOD

GEWOON KOMEN PRATEN?

Wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan advies of met specifieke vragen zit die je wil bespreken, is het natuurlijk mogelijk om een afspraak te maken voor een eenmalig gesprekMisschien zoek je hulp voor je partner. Ook dan kun je contact opnemen om te bespreken wat we voor hem of haar kunnen betekenen.

Een individueel gesprek tussen cliënt en therapeut op bank. Zulk gesprek is de basis van het ambulant traject bij verslavingshulp.
Therapeute luistert naar gefrustreerde vrouw waarvan de partner een seksverslaving heeft.

INDIVIDUEEL HERSTEL

De ontdekking dat je partner een seksverslaving heeft is meestal zo schokkend dat je van een traumatische ervaring kunt spreken. Aandacht voor dit trauma is cruciaal voor het herstel. Ook kun je in individuele sessies verder ingaan op wat dieper liggende thema’s zoals patronen die je blijft herhalen in relaties of het verwerken van eerder traumatische gebeurtenissen. Hiervoor zetten we de methodiek “brainspotting” in.

Het is belangrijk om inzichten te verwerven over seksverslaving,  een gevoel van veiligheid en stabiliteit te bereiken, opnieuw de controle over je emoties krijgen, je eigen kracht ervaren en gezonde grenzen leren stellen.

GROEPSBIJEENKOMSTEN

Ook voor partners van een seksverslaafde is praten in een groep erg krachtig. Je vindt herkenning en je merkt dat je niet de enige bent in deze moeilijke situatie. Je kan delen wat je misschien in je omgeving niet kwijt kan. 

De groepsbijeenkomsten zorgen er ook voor dat je niet verder wegzakt in een isolement. In deze groep leer je wat seksverslaving is, krijg je handvatten hoe je hiermee om kunt gaan en leer je voor jezelf te zorgen. Een steunnetwerk is belangrijk.

Rond de verslavingstherapeut zitten 4 mensen die deelnemen aan de groepssessie. Hierdoor vergroot hun kans op herstel.
Systeemgesprek als therapie richt zich tot de (familie) bubbel waartoe de verslaafde behoort. Twee vrouwen en man op stoel in gesprek met therapeut.

RELATIEGESPREKKEN

Wanneer de moeilijkheden in de relatie teveel van je vragen en je wilt dit bespreken met je partner maar de communicatie loopt moeilijk, dan is het mogelijk dit samen met een therapeut in een relatiegesprek te doen.

Een relatiegesprek kan ook helpen om de situatie thuis te de-escaleren wanneer er sprake is van crisis in de relatie en/of de vraag of de relatie nog levensvatbaar is.

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!