TEAM NOVA VIDA RECOVERY​

Ons team bestaat uit psychologen, therapeuten en ervaringsdeskundigen.

Door de jarenlange ervaring in de verslavingszorg en verhalen van persoonlijk herstel, hebben we ervaren wat werkt. 
Onze ervaringsdeskundigen willen graag hun persoonlijk verhaal met je delen

Wij zien het als onze opdracht een effectieve en duurzame behandeling aan te bieden voor middelen- en gedragsverslavingen met maximale slaagkans. Daarom kiezen we, indien sprake van een verslaving, voor het abstinentiemodel binnen een 12-stappenplan, een uniek model met opvallend positieve resultaten. 

DE VASTE KERN

Annemie De Loose

Annemie De Loose, Psycholoog en Familiecounselor, staat in de tuin.

Het is fascinerend en motiverend om mensen de vicieuze cirkel van de verslaving te helpen doorbreken. Dat kan het best met een multidisciplinair team. Daarom heb ik, na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de reguliere en privéverslavingszorg Nova Vida Recovery opgericht. Omdat maatwerk zo belangrijk is, omdat de slaagkansen stijgen als de verschillende fases binnen het hulpverleningstraject naadloos op elkaar worden afgestemd. 

Ik werk graag met het 12-stappenplan (Minnesota model). Dat is geen therapie, maar een leidraad die houvast geeft aan de verslaafde en de hulpverlener. 

Ook de familie van een verslaafde heeft nood aan hulp en raad wanneer zij wordt geconfronteerd met de verslavingsproblematiek. 

Doorheen de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op gedragsverslaving en meer bepaald seksverslaving. Deze verslaving is nog te weinig erkend. Er heerst in België nog een groot taboe omtrent deze vorm van verslaving. Ik heb mij hierin verder verdiept en we zijn sinds geruime tijd nauw verbonden met het Laurel Centre (London) dat reeds jarenlang belangrijke expertise heeft opgebouwd.  

Natalie De Schepper

Natalie De Schepper, Klinisch Psycholoog en Integratief Psychotherapeut, staat in de tuin.

Door mijn ervaringen binnen de verslavingszorg ben ik ervan overtuigd geraakt dat indien mensen bereid zijn zich te laten helpen, ze ook daadwerkelijk van hun verslaving kunnen afraken. 

Naast het werk dat ik verricht als integratief psychotherapeut, biedt het 12-stappenplan (Minnesota model), als leidraad voor mij een toegevoegde waarde aan het herstel van het geestelijk welzijn bij een verslaving.

Ik werk graag met jongeren en heb inmiddels heel wat ervaring én resultaat bij de behandeling van gameverslaving (inclusief internetverslaving en social media verslaving). Bovendien kan ik ook ingezet worden als kindertherapeut bij gezinnen waar verslaving bij een familielid (ouder, oom, tante, neef, nicht,…) aanwezig is. Uit ervaring weten we dat ook kinderen vaak zwaar getroffen worden hierbij.

Eén van de redenen waarom ik het Nova Vida Recovery team vervoegde is de bijzonder uitgebreide aandacht voor de familie en de nazorg. Om een blijvend succes te hebben zijn dat twee belangrijke elementen.  

Dennis Geelen

Dennis Geelen, Certified Brainspotting Therapist en Ervaringsdeskundige, staat in de tuin.

Ik sta in voor traumabehandeling (Brainspotting) van onze cliënten.

Daarnaast tracht ik onze cliënten ook te inspireren als ervaringsdeskundige.

In 2016 kwam mijn leven tot stilstand. Ik verloor mijn huwelijk, mijn gezin, mijn werk en vooral mezelf. Mijn verslaving had volledig de bovenhand gekregen en als ik niet zou ingrijpen, zouden de gevolgen niet meer te overzien zijn. Ik ging hulp zoeken en liet mij opnemen. Na mijn opname werkte ik heel intensief aan mijn herstel in de nazorg. Naast de individuele -en groepstherapie leerde ik Brainspotting kennen. Deze combinatie was voor mij goud waard. Ik ontdekte wie ik was, wat mijn triggers waren, wat mijn waarden waren en stap voor stap bouwde ik mijn leven terug op.

Omdat ik zo onder de indruk was van de resultaten van Brainspotting en wat het me allemaal gebracht had, besliste ik om zelf de opleiding tot Certified Brainspotting Therapist te volgen. Brainspotting is een ideale techniek om de onderliggende reden van een verslaving aan te pakken en om trauma’s of andere blokkades op te heffen. Het is op deze manier dat ik onze cliënten vandaag ondersteun in hun herstelproces.   

SAMENWERKINGEN

Verslavingen zijn complex en elke mens is uniek.

Wij werken à la carte en kunnen terugvallen op een grote expertise en een breed netwerkIn België hebben wij een samenwerking met meerdere professionals, onder meer met psychiaters, een seksuoloog, een verslavingsarts, een systeemcoach en een traumatherapeut. Deze professionals kunnen bijkomend worden ingezet bij een behandelingstraject afhankelijk van de noodzaak. Dit draagt bij tot onze bijzonder hoge slaagresultaten en reputatie.

Voor de residentiële programma’s werken we samen met een aantal buitenlandse klinieken, waaronder Nova Vida Recovery kliniek in Portugal en een kliniek in Zuid-Afrika. We bekijken per cliënt in welke setting deze het beste geholpen kan worden.

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!