TEAM NOVA VIDA RECOVERY​

Ons team bestaat uit psychologen, therapeuten en ervaringsdeskundigen.

Door de jarenlange ervaring in de verslavingszorg en verhalen van persoonlijk herstel, hebben we ervaren wat werkt. 
Onze ervaringsdeskundigen willen graag hun persoonlijk verhaal met je delen

Wij zien het als onze opdracht een effectieve en duurzame behandeling aan te bieden voor middelen- en gedragsverslavingen met maximale slaagkans. Daarom kiezen we, indien sprake van een verslaving, voor het abstinentiemodel binnen een 12-stappenplan, een uniek model met opvallend positieve resultaten. 

DE VASTE KERN

Annemie De Loose

Annemie De Loose, Psycholoog en Familiecounselor, staat in de tuin.

Het is fascinerend en motiverend om mensen de vicieuze cirkel van de verslaving te helpen doorbreken. Dat kan het best met een multidisciplinair team. Daarom heb ik, na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de reguliere en privéverslavingszorg Nova Vida Recovery opgericht. Omdat maatwerk zo belangrijk is, omdat de slaagkansen stijgen als de verschillende fases binnen het hulpverleningstraject naadloos op elkaar worden afgestemd. 

Ik werk graag met het 12-stappenplan (Minnesota model). Dat is geen therapie, maar een leidraad die houvast geeft aan de verslaafde en de hulpverlener. 

Ook de familie van een verslaafde heeft nood aan hulp en raad wanneer zij wordt geconfronteerd met de verslavingsproblematiek. 

Doorheen de jaren ben ik me steeds meer gaan toeleggen op gedragsverslaving en meer bepaald seksverslaving. Deze verslaving is nog te weinig erkend. Er heerst in België nog een groot taboe omtrent deze vorm van verslaving. Ik heb mij hierin verder verdiept en we zijn sinds geruime tijd nauw verbonden met het Laurel Centre (London) dat reeds jarenlang belangrijke expertise heeft opgebouwd.  

Koen Baeten

Als klinisch-seksuoloog specialiseerde ik mij in de behandeling van individuele en relationele seksuele problemen bij volwassen mannen, vrouwen en LGBTQ+IAP.

In de voorbije jaren legde ik mij meer en meer toe op de behandeling van seks-, porno en liefdesverslaving waarbij er steeds gewerkt wordt vanuit het psychoanalytisch en/of contextueel-systemisch model.

Deze behandelmodellen bieden de mogelijkheid om seksuele (verslavings)problemen kwalitatief aan te pakken.

Velen hebben vaak reeds lange tijd op verschillende manieren geprobeerd om hier een uitweg uit te vinden doch stelden vast dat dit nauwelijks of niet (duurzaam) lukte.

Dit komt omdat seksuele problemen, waaronder verslaving, vaak een andere aanpak vergen dan louter en alleen tips & tricks of het spreekwoordelijke “karakter hebben”.

De psychoanalytische en contextueel-systemische methodes kunnen je helpen om een duurzame oplossing te vinden voor je seksuele problemen, die meestal ook de partner- en gezinsrelaties intoxiceren.

In de behandeling gaan we op zoek naar hoe je oude patronen kan doorbreken en duurzame seksuele en relationele verandering kan bereiken.

Veel onderzoeken tonen aan dat je deze best van al multidisciplinair behandelt.

Ik vind het dan ook een absolute meerwaarde dat wij in het team van Nova Vida recovery op dergelijke manier elkaars expertises aan kunnen vullen zodat de cliënt hier op een snelle en kwalitatieve manier mee geholpen kan worden.

Tevens is het een meerwaarde dat er diverse methodes aangereikt worden die telkens wetenschappelijk onderbouwd zijn.

GSM Koen Baeten: 0473 21 77 15

Dennis Geelen

Dennis Geelen, Certified Brainspotting Therapist en Ervaringsdeskundige, staat in de tuin.

Ik sta in voor traumabehandeling (Brainspotting) van onze cliënten.

Daarnaast tracht ik onze cliënten ook te inspireren als ervaringsdeskundige.

In 2016 kwam mijn leven tot stilstand. Ik verloor mijn huwelijk, mijn gezin, mijn werk en vooral mezelf. Mijn verslaving had volledig de bovenhand gekregen en als ik niet zou ingrijpen, zouden de gevolgen niet meer te overzien zijn. Ik ging hulp zoeken en liet mij opnemen. Na mijn opname werkte ik heel intensief aan mijn herstel in de nazorg. Naast de individuele -en groepstherapie leerde ik Brainspotting kennen. Deze combinatie was voor mij goud waard. Ik ontdekte wie ik was, wat mijn triggers waren, wat mijn waarden waren en stap voor stap bouwde ik mijn leven terug op.

Omdat ik zo onder de indruk was van de resultaten van Brainspotting en wat het me allemaal gebracht had, besliste ik om zelf de opleiding tot Certified Brainspotting Therapist te volgen. Brainspotting is een ideale techniek om de onderliggende reden van een verslaving aan te pakken en om trauma’s of andere blokkades op te heffen. Het is op deze manier dat ik onze cliënten vandaag ondersteun in hun herstelproces.   

Prof dr. L Wintgens

Vaak verbergen verslavingen mechanismen die voor het bewustzijn niet toegankelijk zijn. Vandaar dat naast de gedragstherapeutische benadering het aangewezen kan zijn om daarop in te gaan via een ondersteunende psychoanalytische georiënteerde individuele gesprekstherapie. Deze onbewuste mechanismen die mogelijk met een verslaving samenhangen zijn velerlei en kunnen teruggaan tot de vroegste kinderjaren. Zo verschijnt verslaving als een uiting van dieperliggende problematische ervaringen, wat zich manifesteert in een “overmaat” aan genot (alcohol, drugs, eten, seks, etc.) die uiteindelijk destructief gaat werken.

Maar ook een moeilijke familiale situatie, trauma’s of een aaneenschakeling van traumatische situaties, met onder meer omstandigheden als rouw, scheiding, ontslag, burn out, faillissement, een gevoel voortdurend te falen of “niet goed genoeg te zijn”, … kunnen via psychoanalytische therapie aangepakt worden.

Op die manier krijg je vanuit je persoonlijke geschiedenis een beter inzicht in je functioneren, aangezien er dieper wordt ingegaan op hoe je door je eigen geschiedenis gevormd bent. Mijn ruim twintig jaar ervaring met psychoanalytische therapie heeft mij in de overtuiging gesterkt dat het kunnen spreken en gehoord worden een helende werking heeft op het hele individu.

GSM Prof dr. L Wintgens : 0486 86 65 51

Axel Weber

Psychiater Axel Weber poseert als nieuw lid van het team van verslavingsexperts bij Nova Vida Recovery.

Als psychiater heb ik meer dan 20 jaar ervaring in psychotherapeutische behandelingen en psychiatrische problematieken. Aanvankelijk ben ik gestart in een algemeen psychiatrisch ziekenhuis. Gaandeweg ben ik me meer gaan specialiseren in de forensische psychiatrie en in de verslavingszorg. Ik heb daarbij gewerkt met personen met een afhankelijkheidsproblematiek, zowel binnen een residentiële als ambulante setting. Hier is dan ook mijn interesse in de verslavingszorg sterk gegroeid.

Als psychiater weet ik hoe belangrijk het is om deze doelgroep met zorg en met de juiste medicatie goed te behandelen. Dit biedt in combinatie met een kwalitatieve psychotherapeutische behandeling de beste resultaten. Zelf pas ik daarbij inzichten vanuit systemische hoek en dieptepsychologie toe.

Bij Nova Vida recovery vind ik het mooi om te werken in een multidisciplinair team, waarbij zowel vanuit de eigen ervaring, als vanuit een wetenschappelijk onderbouwde visie gewerkt wordt. Uit ervaring weet ik dat deze aanpak mensen helpt in de strijd om hun verslaving te overwinnen.

SAMENWERKINGEN

Verslavingen zijn complex en elke mens is uniek.

Wij werken à la carte en kunnen terugvallen op een grote expertise en een breed netwerkIn België hebben wij een samenwerking met meerdere professionals, onder meer met psychiaters, een seksuoloog, een verslavingsarts, een systeemcoach en een traumatherapeut. Deze professionals kunnen bijkomend worden ingezet bij een behandelingstraject afhankelijk van de noodzaak. Dit draagt bij tot onze bijzonder hoge slaagresultaten en reputatie.

Voor de residentiële programma’s werken we samen met een aantal buitenlandse klinieken

We bekijken per cliënt in welke setting deze het beste geholpen kan worden.

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!