NIEUWS

The Social Dilemma

Onze vorming over game en social media verslaving

Jongeman enthousiast aan het gamen met virtual reality headset.

Games, Social Media, YouTube, soaps …. ze zijn enorm populair bij heel veel jongeren en maken deel uit van hun dagdagelijkse bezigheden. Hoewel er ongelooflijk veel kennis te halen valt uit deze kanalen en jongeren er dingen uit kunnen leren zoals het verbeteren van hun coördinatievaardigheden, probleemoplossingsvaardigheden… kunnen ze voor sommigen heel verslavend werken met alle gevolgen van dien. De gevaren hiervan worden vaak nog onderschat door jongeren en ouders en eenmaal men hierin verstrikt geraakt is het erg moeilijk om hier van los te komen. Toch zijn er heel wat zaken die je als ouder en / of leerkracht kan doen om te voorkomen dat je kind een verslaving ontwikkelt en hulp kunt bieden, wanneer er één maal een afhankelijkheid gegroeid is. Dit lijkt ons zeker in onzekere tijden en met de coronacrisis een goed moment om even bij stil te staan.

Woensdag 25 november werd hier online een interactieve vorming over gegeven aan leerkrachten door onze Klinisch psychologe Natalie De Schepper en een ondernemer en ervaringsdeskundige, Gaetan Bourgignon, die als geen ander weet uit de leggen hoe deze verslaving hem in zijn greep had. Heb je interesse om zelf zo’n interactieve vorming bij te wonen, mail dan naar info@novavidarecovery.be

Film: The Social Dilemma

Om de bewustwording bij jongeren te vergroten, willen we graag de recente film ‘The Social Dilemma’ als aanrader meegeven. Interessant voor iedereen die graag meer wil leren over de gevaren die sociale media met zich meebrengen en hoe haast iedereen in deze erg verleidelijke val trapt.

Netflix poster van the social dilemma met schedel, telefoon en bedrading.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!