DRUGS​

verslaving

WAT IS DRUGSVERSLAVING?

Drugs zijn producten die na inname de normale werking van je lichaam veranderen: je voelt je verdoofd, je gaat hallucineren of je kan de hele wereld veroveren.

In functie van de impact op je lichaam en geest wordt er gesproken van softdrugs en harddrugs. De strafrechtelijke vervolging is daarrond opgebouwd.

Wie drugs neemt, kan er afhankelijk van worden.

Er is sprake van een drugsprobleem wanneer je geen controle meer hebt over je gebruik. 

Ook recreatief gebruik kan voor de nodige problemen zorgen.

Een groen mensen worden dubbel en wazig waargenomen na inname van drugs. Inname van drugs verstoort de normale werking van je lichaam.

WANNEER HEB IK EEN DRUGSVERSLAVING?

Deel van gezicht van man met dampende joint in mond. Ook recreatief gebruik van drugs kan voor problemen zorgen in je leven.

Beheerst je drugsgebruik je leven op meerdere domeinen? Stel je de schadelijke gevolgen vast zowel in je relaties, hobby’s en sport, als op je school of werk? Heb je last van fysieke en/of psychische klachten? 

Kenmerkend voor een verslaving is het willen stoppen, maar niet kunnen. Het steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te verkrijgen. En vooral het doorgaan met gebruik niettegenstaande dat je weet dat het problemen veroorzaakt. Bij onthouding van het middel kunnen ook ontwenningsverschijnselen optreden. 

Nova Vida Recovery biedt een drugsverslavingstest aan (bedoeld voor meerderjarige personen). Deze test is geen diagnose maar geeft wel een indicatie. Indien het resultaat zorgwekkend is, zoek dan hulp. Maar ook als je je gewoon zorgen maakt over je eigen drugsgebruik of dat van een naaste, mag je ons altijd contacteren. 

HULP BIJ DRUGSVERSLAVING

Zoals bij elke verslaving: je staat er niet alleen voor. Er zijn diverse vormen van hulpverlening mogelijk. Veel zal afhangen van het soort drugs waaraan je verslaafd bent en in welk stadium je je bevindt. 

Nova Vida Recovery kan je hierbij begeleiden met haar ruime ervaring. Wij bieden een maximale slaagkans, als jij bereid bent om aan jezelf te werken. Wij hechten daarom ook bijzonder veel belang aan nazorg. Ook je familie en naasten krijgen de nodige aandacht. Aarzel niet ons te contacteren indien je bezorgd bent. We staan klaar voor jou, 7 op 7.   

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!