Resultaat van de verslavingstest in een gaugemeter. Rood betekent hoog risico op verslaving.

HOOG RISICO

Het testresultaat = ROOD

De uitslag van je test is zorgwekkend. Je bevindt je in de wanhopige fase.

Het gokken beheerst je hele leven. Zowel op psychisch, lichamelijk als sociaal vlak. Je voelt je bijna voortdurend gespannen en opgejaagd. Je krijgt slaapproblemen en gevoelens van somberheid en wanhoop. Mogelijk krijg je er ook fysieke klachten door, zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, maagpijn of diarree. Je denkt aan bijna niets anders meer dan aan gokken of aan geld ‘regelen’ om te kunnen gokken. Je werpt al je vroegere principes over boord en schrikt er niet meer voor terug om mensen te misleiden of te bedriegen.

De mensen uit je naaste omgeving weten nu duidelijk wat er aan de hand is. Er kunnen harde woorden vallen. Ook op het werk loopt het nu helemaal fout. Financieel is het een puinhoop. Er kan op allerlei manieren beslag gelegd worden op je inkomsten. Je overweegt misschien zelfs crimineel gedrag. Ook zelfmoordgedachten kunnen een rol gaan spelen.

Maar ook op dit punt kan je het roer nog omgooien. Maar dan heb je mogelijk hulp nodig om de dingen anders aan te pakken. Wanneer je dat doet ga je misschien uit de problemen geraken en kan je werken aan herstel. Niet alleen voor wat jezelf en je relaties betreft, maar ook op financieel gebied. 

We raden je ten stelligste aan om professionele hulp te zoeken.

Bij Nova Vida Recovery vind je steeds een luisterend oor.

Wacht niet te lang, het is misschien al vijf na twaalf.

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!