GETUIGENISSEN

ILIAS, 43 JAAR, COCAÏNE-EN PORNOVERSLAAFD​​

Hoe lang kampte je al met een verslavingsprobleem en wanneer besloot je daar iets aan te doen? 

Twee jaar geleden was ik hervallen. Verkeerde vrienden. Daarvoor was ik 10 jaar clean geweest. Dit had als gevolg dat ik op mijn werk niet meer zo goed kon functioneren. Ik kwam vaak niet opdagen, ik had concentratieproblemen, vergat veel dingen en kwam afspraken niet na. Ook het contact met mijn vrienden en familie verslechterde, ik was minder aangenaam gezelschap geworden. Ik raakte verder in een isolement, was een soort van kluizenaar geworden.  

Wat waren je verwachtingen toen je Nova Vida Recovery contacteerde. Werden de verwachtingen ingelost? 

Ik had me aanvankelijk aangemeld bij een publieke instantie in de gezondheidszorg. Maar deze mensen verwezen me door naar jullie. Toen ik bij jullie op intake kwam, was er meteen een klik en zijn we intensieve gesprekken opgestart. Jullie kijken ook verder dan de verslaving op zich. Samen zijn we op zoek gegaan naar de onderliggende oorzaak, in mijn geval bindings- en verlatingsangst.  

Hoe heb je de behandeling bij Nova Vida Recovery ervaren?   

Ik heb de behandeling als heel professioneel en aangenaam ervaren. Ik had een goede klik met de medewerkers van Nova Vida Recovery. De regelmaat van de gesprekken hebben mij er doorheen geholpen. Gemiddeld 1 a 2 gesprekken per week en na een aantal maanden ben ik ook naar de maandagavond groep gekomen. Hier kwam ik in contact met een aantal gelijkgestemde zielen en leeftijdsgenoten, waardoor ik ook echt kon zien en ervaren dat we als verslaafden allemaal tegen dezelfde dingen aanlopen. Wat me erg heeft geholpen waren de sessies Brainspotting. Dat is iets speciaals. In het begin was ik tijdens de sessies nogal onrustig. Maar nadien ging het veel beter. Het heeft me meer inzicht gegeven in bepaalde negatieve patronen in mijn leven waar ik me voordien niet bewust van was. En die ik mede door Brainspotting heb kunnen doorbreken. Ik heb ook veel over bindings- en verlatingsangst geleerd. Nova Vida Recovery raadde me verschillende boeken aan om te lezen en zo kreeg ik meer en meer een dieper inzicht in wie ik ben.  

Wat heeft je herstel je opgeleverd? 

Ik ben terug de optimistische persoon die ik vroeger was. De contacten met mijn vrienden en familie zijn hersteld. En ik ben ook nieuwe horizonten gaan opzoeken. Ik doe dagelijks mijn meditatie, in het weekend durf ik al eens een museum te bezoeken en verder sport ik veel. Ik heb terug plezier in het leven en dat op een nuchtere manier. Iets waarvan ik vroeger dacht dat het niet mogelijk was.  

Welk advies zou je aan anderen geven die kampen met een verslavingsprobleem? 

Laat je helpen, want alleen lukt het niet. En wacht er niet te lang mee. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Neem afscheid van mensen die het niet goed met je voor hebben. En zoek een hobby of activiteit die je leuk vindt en waarin je je kan uitleven.  

Heb jij een verslaving?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!